• Båtsista den 5 september kl. 16.00

Välkommen till Kisa båtklubbs ”Båtsista” den 5 september kl. 16.00
    Vår tanke är att innan båtarna tas upp för säsongen, hinna med en gemensam och stillsam båttur tillsammans ute på Åsunden.
    Upplägg - lite av ”Följa John” kan man säga.
    När vi är åter i vår hamn så startar vi grillarna och umgås.
    Var och en tar med sig den mat och dryck den vill ha till sitt sällskap så ingen anmälan behövs.
    Smycka gärna din båt med fina lampor som lyser upp när mörkret drar in.
    Spelar du trumpet, så spela gärna för oss och för alla andra som kan tänkas höra musiken över sjön. :-)
    Väl mött!!
    Klubbmästare Frode
    och
    följeslagare Annki

• .

• Varning för huggorm vid rampen till D-brygga.

Det finns tydligen huggorm vid rampen till D-bryggan.
    Så se upp med barn och djur så de inte kommer för nära-

• Nyheter från Kinda Kanal

En nyhet för säsongen är att vi under vinterhalvåret har renoverat Skedevid kanal mellan sjöarna Åsunden och Ämern. Den 500 meter långa kanalen har ett djupgående på 1,8 meter.

En annan nyhet är att vi har en ny hemsida. Här hittar ni praktisk information inför turen på Kinda kanal och dess sjösystem. Här kan du också se vilka sevärdheter/ vilken service som finns i närheten av där du befinner dig.

Vi vill också berätta att Kinda kanal har öppet som vanligt i år. Nu är lågsäsongen igång då man är välkommen att boka tid i förväg för slussning. Högsäsongen är i år 29 juni till 9 augusti 2020 och då har vi öppet, utan förbokning, sju dagar i veckan. Mer om öppettider och priser för slussning finns på www.kindakanal.se

• Miljöfarligt avfall

Det kommer i fortsättningen inte finnas möjlighet att lämna spillolja och oljefilter i miljöstationen, utan varje medlem får ta med detta och lämna in på Adlerskogs avfallsanläggning.

Endast de sopor som uppkommit under båtturer får kastas i hamnens sopkärl.